Radović: Golove smo dali na vrijeme

Rudar Prijedoru prva pobjeda protiv Leotara

Radović: Golove smo dali na vrijeme

D. Banović

Važnu pobjedu ostvarili su fudbaleri Rudar Prijedora protiv Leotara od 2:0. Bio je ovo prvi trijumf Rudara u mečevima protiv Leotara, a bodovi iz ovog susreta imaju veliku težinu.

"Utakmicu smo dočekali pod velikim pritiskom i malo sam se pribojavao, jer bodovi su bili značajni za oba sastava. Na svu sreću dobro smo podneli ovaj teret i sad mnogo rasterećenije dočekujemo naredne utakmice. Gol smo postigli u prvom minutu i to nam je dalo potrebnu sigurnost i mirnoću, a protivnik je već na početku susreta bio slomljen. I drugi gol smo postigli na otvaranju drugog dela. Sve nam je u ovoj utakmici išlo na ruku", kaže trener Dragan Radović.

Ekipa Bogdana Koraka ni u šestoj zvaničnoj utakmici nije postigla gol, što je iskusnog trenera razočaralo.

"Vjerovao sam da možemo do dobrog rezultata, ali taj brzi gol Rudara nas je sasjekao i već na početku utakmice smo morali da mijenjamo taktiku, a to nam nije išlo od ruke. Rudar je zasluženo pobjedio", kazao je Bogdan Korak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.