Radović: Iz Banja Luke se možemo vratiti sa tri boda

Trener Olimpika pred Metalleghe BSI

Radović: Iz Banja Luke se možemo vratiti sa tri boda

S. Mlaćo

Olimpik igra još jednu u nizu važnih utakmica za očuvanje premijerligaškog statusa. 

Vukovi su u subotu gosti ekipi Metalleghea u Banja Luci. Dvije vezane pobjede, protiv Viteza u gostima i protiv Širokog Brijega na Otoci prethodnog vikenda, dodatno su podigle samopouzdanje ekipi trenra Radovića.

"Svakako da su posljednje dvije utakmice pokazale, da se nalazimo u dobroj formi, ali i da ekipa dobija nove konture i izgleda kompaktnije. Ono što je dodatni plus za moju ekipu, ovog puta mogli smo se u potpunom miru spremati za duel narednog kola", rekao je Radović na početku razgovora za olimpik.ba

Strateg Vukova smatra da put u Banja Luku i utakmica protiv Metalleghea mogu u potpunosti vratiti njegov tim ‘u igru’.

"Svjesni smo da bi nam pobjeda u ovom duelu dodatno pomogla da se približimo našem cilju. Naša obaveza je da budemo na nivou koji se od nas zahtjeva i siguran sam da se iz Banja Luke možemo vratiti sa tri boda. Imamo snage i znanja za to, ali sve to moramo dokazati na terenu, jer je to jedino mjerilo u fudbalu".

Raduje ga činjenica da na raspolaganju ima sve igrače iz rostera.

"Imali smo malih problema sa povredom Miljana Govedarice, ali i on bi trebao biti spreman za ovaj duel, tako da ćemo po prvi put imati sve igrače na raspolaganju. Metalleghe ima nekih problema sa igračima iz prve postave koji neće moći nastupiti u ovom duelu i na nama je da probamo da iskoristimo te rokade u njihovom timu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa Olimpika je danas otputovala u Banja Luku, gdje će sutra od 17 sati igrati utakmicu protiv ekipe NK Metalleghe BSI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi