Trener Slavije pred duel sa Radnikom

Radović: Ovom utakmicom završiti priču oko opstanka

Fudbaleri Slavije će u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine, a oba sastava su u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva upisala poraze. 

Lukavičani su poraženi na gostovanju kod Zrinjskog sa 2:0, dok je Radnik u Ugljeviku poražen sa 2:1 od Širokog Brijega.

"Igramo kod kuće, to nam je prva utakmica u ovom dijelu sezone na našem terenu. Znamo kakvi će uslovi za igru biti i da će teren biti izuzetno težak, ali bez obzira na to mi ćemo ići na pobjedu. Ovo je za nas jedna od onih utakmica u kojima bi trebali završiti tu priču oko našeg opstanka, kako bi mirnije ušli u nastavak prvenstva. Ekipu Radnika respektujemo, ali igramo kod kuće i ići ćemo na pobjedu", rekao j šef stručnog štaba Slavije, Dragan Radović.

Sedamnaesto kolo domaćeg šampionata pomjereno je za sedam dana zbog loših vremenskih uslova i teških terena na premijerligaškim stadionima.

"Što se tiče samog pomjeranja kola, nama je svakako godilo jer realno ne bi imali gdje igrati. Vremenske neprilike nam svakako nisu godile jer nemamo uslove za treniranje, a oni su teški kao što je slučaj i kod većine ekipa, tako da smo vjerovatno i izgubili malo od onoga što smo prikazali u prvom kolu", istakao je trener kluba iz Istočnog Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U proteklim danima Slavija je svoje treninge obavljala na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, i to onom sa umjetnom travom.

"Upravo zbog loših vremenski uslova treniramo ovdje na Grbavici, jer na našem stadionu stvarno nemamo uslova za normalan rad", dodao je Radović na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.