Radović: Pobjedit ćemo Čelik

Zeničani gostuju u Prijedoru

Radović: Pobjedit ćemo Čelik

Adnan Beganović

U kompletnom sastavu i sa dosta optimizma fudbaleri Rudar Prijedora dočekuju sastav Čelika. Trener Radović može da računa na oporavljene Tripića i Šorića, a suspenziju zbog kartona su odradili Dragić i Jevtić koji su također u kombinaciji za ovaj susret.

"Marko Jevtić je odradio kaznu zbog žutih kartona, ali protekle sedmice nije trenirao punim intenzitetom zbog lakše povrede. Sad je sve u redu i ja vjerujem da će on biti spreman za utakmicu protiv Čelika", tvrdi trener Dragan Radović.

Nekadašnji golman Željezničara vjeruje u igrače koje ima na raspolaganju ni tvrdi da će njegov tim upisati prvu prvenstvenu pobjedu protiv Čelika.

"Rudar i Čelik su u prethodne dvije sezone u Prijedoru podjelili bodove, jer su oba susreta završena identičnim rezultatom 1:1. Slično je bilo i sa Leotarom, kojeg smo prije mjesec dana pobjedili po prvi put i tako prekinuli neugodnu tradiciju. Ne vidim razloga da sad ne prekinemo i tu tradiciju nepobjedivosti Čelika. Igrat ćemo disciplinirano i ubjeđen sam da ćemo pobjediti – kaže Radović.

Na gol se vraća Bojan Tripić, koji je pored Modriče, jedno vrijeme čuvao i gol Čelika.

"Teška utakmica protiv nepredvidivog protivnika, ali uz maksimalno zalaganje svakog igrača pobjeda ne bi smjela da izostane", rekao je Tripić.

Utakmica između Rudar Prijedora i Čelika igra se u subotu od 13,30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.