Raffael kažnjen zbog udaranja Salihovića

Brazilac suspendovan četiri utakmice

Raffael kažnjen zbog udaranja Salihovića

Nogometni savez Njemačke suspendovao je veznjaka Harthe, Raffaela, na četiri utakmice zbog udaranja našeg reprezentativca, Sejada Salihovića.

U nedjeljnoj utakmici Herthe i Hoffenheima, Salihović je u 32. minuti načinio ozbiljniji prekršaj nad Raffaelom, a nakon toga Brazilac se nije mogao kontrolisati i nasrnuo je na našeg reprezentativca, nakon čega mu je Peter Sippel pokazao crveni karton.

Hertha će uložiti žalbu, a ukoliko ista bude odbijena Raffael će se vratiti na teren tek 18. februara. U 17 utakmica 26-godišnji brazilski veznjak postigao je pet golova i imao veoma važnu ulogu u timu Harthe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije