Ragnick: Moramo kupiti novog napadača
Ralf Ragnick: Izgleda da nisu pukli svi ligamenti

Trener Hoffenheima imao vanredni press

Ragnick: Moramo kupiti novog napadača

Vedad Ibišević trenutno je na putu ka njemačkom Heidelbergu, nakon što je napustio Španiju, u kojoj se do danas nalazio na pripremama sa Hoffenheimom.
U Heidelbergu je najbolja njemačka klinika u kojoj rade vrhunski ljekari specijalisti za povrede ligamenata. Oko 16 sati Ibiševića bi trebali detaljno pregledati, a ono što je danas u razgovoru sa SportSport.ba potvrdio naš selektor Miroslav Ćiro Blažević, slično je istakao i Ralf Ragnick, trener Hoffenheima na vanrednoj press konferenciji u trening kampu u španskoj La Mangi.

Sa nestrpljenjem čekamo vijesti iz Heidelberga

„Ibišević nas je napustio i otišao u Heidelberg. Nakon povrede u prijateljskoj utakmici protiv HSV-a prema sinoćnjim, ali i jutrošnjim predviđanjima naših klupskih doktora došlo je do pucanja prednjih križnih ligamenata desne noge. Sa nestrpljenjem čekamo nove informacije iz Heidelberga. Kako su rekli naši ljekari koji su ovdje u Španiji pregledali Ibiševića nisu svi ligamenti pukli što bi u ovakvoj situaciji bila koliko, toliko olakšavajuća okolnost za Ibiševića i nas. Međutim, sačekajmo tačnu dijagnozu koji ćemo nadam se imati do večeras“, istakao je Ragnick, a javljaju njemački mediji.

Teško će "neko" zamijeniti Ibiševića

On je rekao i da će Hoffenheim biti primoran kupiti novog napadača ukoliko se ispostavi da će Ibišević morati duže pauzirati.
„Svi su izgledi da će Vedad duže odsustvovati sa terena. To apsolutno mijenja naše planove. Nećemo ove zime dovoditi mlade igrače, prema prvobitnom planu. Ako Ibiševića izgubimo na tri ili četiri mjeseca moramo pod hitno u narednim danima kupiti kvalitetenog i iskusnog napadača koji bi u drugom dijelu sezone pokušao zamijeniti prvog strijelca Bundes lige. To će biti teško, obzirom da je Ibišević igrao u vrhunskoj formi, ali u svakom slučaju, najvjerovatnije, moraćemo dovesti „gotovog“ špica“, kazao je Ragnick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.