Ragnick optužio svoje igrače
Ragnick je osuo paljbu po igračima

Nakon što je Hoffenheim izgubio prvo mjesto

Ragnick optužio svoje igrače

Fudbaleri Hoffenheima porazom od Bayer Leverkusena izgubili su lidersku poziciju u Bundesligi, a Ralf Ragnick, trener čuda iz ovog njemačkog seoceta za gubitak prve pozicije optužio je svoje izabranike.  

Njemački stručnjak tvrdi da su im slava i medijski napisi „udarili“ u glavu.

„Oni su mjesecima čitali o tome koliko su dobri. Tretiralo ih se poput pop-zvijezdi, fotografirali poput modela, a mnoštvo djevojaka postalo im je važnije od fudbala“, izjavio je Ragnick za njemačke medije, dodavši:

„Ukoliko želimo da ostanemo u vrhu tabele moraju se koncentrirati na stvari koje su nas u uvodnom dijelu sezone učinile jakima.“

Hoffenheim je u prvom dijelu sezone iznenadio sve i nakon 17 kola jesenji dio šampionata završio na prvoj poziciji. Ipak, u petak su poraženi od Bayera (1:4) tu su poziciju ispustili, a za to Rangnick krivi isključivo svoje izabranike.

Nakon 20 odigranih kola Bundesligu predvodi Hertha, u kojoj kao trener specijalista radi naš Enver Marić, s 40 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Hoffenheim i trećeplasirani HSV imaju po 39 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije