Raguž: Iza nas je najteža polusezona u povijesti kluba
U nedostatku golmana Marko Kike Raguž trener HNK Stolac ove je sezone i sam mnogo puta bio primoran navući golmanske rukavice.

Trener HNK Stolac za SportSport.ba

Raguž: Iza nas je najteža polusezona u povijesti kluba

Iza momčadi HNK Stoca teška je i turbulentna sezona u Drugoj ligi Federacije - Jug. Stočani su uspjeli slaviti u samo jednoj utakmici i ubilježiti čak 10 poraza uz dvije neriješene utakmice. Ova momčad na samom je dnu ljestvice skupa s Turbinom.

I jedni i drugi su osvojili samo po 5 bodova a uz njih dvoje ozbiljni kandidati za napuštanje lige su HNK Grude i NK Kamešnica. Trener Stoca Marko Kike Raguž za SportSport.ba govorio je o netom završenoj polusezoni, o ambicijama kluba i planovima za nastavak takmičenja u 2.ligi Jug.

"Imali smo jednu od najtežih polusezona u drugoj lig" - otpočeo je trener Stočana Raguž i nastavio - "puno igrača koji su bili kostur ekipe nije ostalo u klubu, tako da sam bio primoran kombinirati sastav većinom sa juniorima. Nisam imao na raspolaganju čak ni golmana u većini utakmica, pa sam morao osobno to mjesto popunjavati. Lako je voditi ekipu kada imaš sve osigurano, financije, igrače, upravu. Veliki test je voditi ekipu kada trpiš i neugodne rezultate, puno puta izgubiš, želiš ono najbolje ali jednostavno protivnik je za klasu bolji i ruke su ti svezane. Kako god bilo teško,što se tiče rezultata,bitan je kontinuitet i forsiranje mladih igrača koji su budućnost kluba a rezultati će doći jer trud, rad i upornost se uvijek isplate. Želje i nada u drugom dijelu su da prođemo pripreme i dostojno privedemo kraju izrazito tešku sezonu, a ono što me raduje činjenica je da su to sve momci iz Stoca koji puno toga ostave kako bi obukli dres kluba i po svakakvom vremenu odigrali 90 minuta". - rekao je Kike Raguž o teškoj polusezoni svog tima za SportSport.ba.

Top Komentari

Prazina
Puno sreće Kike!
4 4
Mixon
Ja ponekad navratim na tekme oko rezultata se ne sikiram dodjem da malo pogledam tekme cisto iz dosade koliko ja znam imaju 2 ili 3 juniorska vratara mogli su oni braniti, to je izgleda trenerova zelja da brani. Da su losi vratari ne bih proslu sezonu bili prvaci. A sto se tice losi rezultata u to necu da ulazim to najbolje trener i uprava Stoca znaju jer nikada nisam trenirao nogomet uvik sam ga samo volio gledati. Sretno Stolac!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi