Iskusni veznjak uoči kvalifikacione utakmice

Rahimić: Latvija je nezgodna, ali imamo kvalitet za pobjedu

Ekipa našeg portala posjetila je tabor reprezentacije te je razgovarala sa iskusnim veznjakom, Elvirom Rahimićem koji je ove sezone sa svojim CSKA iz Moskve osvojio duplu krunu.

"Sigurno da je odlična sezona. Uzeli smo dva trofeja. Niko se nije nadao baš tako dobroj sezoni tako da su svi više nego zadovoljni i na odmor smo otišli prezadovoljni", rekao je Rahimić na početku našeg razgovora te je istakao kako je ruska liga u ekspanziji.

"Rusi mnogo ulažu u fudbal. To se vidi ovih zadnjih godina dovođenjem velikih igrača i velikim transferima tako da liga raste svake godine i sve je bliže evropskim. Život u Moskvi je brz. Moskva je ogroman grad, velike su gužve i brzo se živi. Navijači me cijene i vole, mnogo godina sam u klubu", istakao je naš reprezentativac te se osvrnuo na  kvalifikacioni susret sa Latvijom i izostanke pojedinih igrača.

"Danas nema slabih protivnika kako u klupskom tako i u reprezentativnom fudbalu. Sigurno da će biti teško, oni kući mogu da iznenade svakoga. Nezgodna su reprezentnacija, ali mi sa svojim kvalitetom možemo do pobjede. Sigurno je da će nedostajati Misimović i Vranješ. Svaki igrač je kvalitet i svaki igrač vrijedi i to su dokazale prethodne utakmice. Nadam se da će igrači koji ih budu zamijenili da opravdaju očekivanja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.