Rahimić: Nema laganih protivnika

Bh. reprezentativac poziva na oprez

Rahimić: Nema laganih protivnika

O. Lekić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Luksemburga 3. septembra započet će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

Reprezentacija BiH u prvom meču je apsolutni favorit, no, igrači i stručni štab smatraju da samo maksimalnim zalaganjem i ozbiljnim pristupom mogu ostvariti cilj.

Iskusni veznjak bh. reprezentacije Elvir Rahimić smatra da BiH očekuje teška utakmica, ali je siguran u pozitivan ishod.

"Očekuje nas teška utakmica jer danas nema lakih protivnika. U Luksemburgu treba da damo sve od sebe da spremni dočekamo meč i da pobijedimo", rekao je Rahimić.

Kada je u pitanju drugi susret s Francuskom, Rahimić smatra da će reprezentacija BiH imati težak zadatak jer se sastaje s jednom od najboljih ekipa Evrope. No, siguran je da BiH može do povoljnog rezultata.

"Nema razloga da se bojimo nikoga u Evropi, pa ni Francuza. Bitno je da se mi spremimo i da damo maksimum i tada ne bismo trebali imati problema ni s Francuzima, niti s bilo kojom drugom reprezentacijom", istakao je Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.