Rahimić oslobođen gostovanja na Kantridi
Ćiro poštedio i Elvira Rahimića

Blažević udovoljio molbi iz Moskve

Rahimić oslobođen gostovanja na Kantridi

Evir Rahimić fudbaler CSKA iz Moskve treći je naš reprezentativac koji je od selektora Miroslava Ćire Blaževića dobio odobrenje da propusti predstojeći prijateljski meč koji će naš A tim odigrati 11. februara protiv Rijeke.

Nakon Sejada Salihovića i Miralema Pjanića za koje su Hoffenheim i Lyon tražili poštedu u predstojećoj reprezentativnoj akciji, a Ćiro je na njihove molbe odgovorio pozitivno, selektor nije pravio probleme ni iskusnom veznjaku ruskog prvoligaša.

„Iz CSKA su nas zamolili da oslobodimo Rahimića obzirom da Moskovljane sedam dana nakon meča protiv Rijeke očekuje duel Kupa UEFA protiv Aston Ville. U Rusiji prvenstvo nije počelo, pa im je u ovom trenutku bitno da zadrže igrački kadar kako bi se što bolje uigrali za duel sa Englezima. Procijenili smo da možemo udovoljiti njihovim zahtjevima pa sam dozvolio da Rahimić ostane sa klubom“, objasnio je selektor Blažević.

Ćiro je naglasio kako je još nekoliko igrača tražilo „dopust“, ali da nisu imali valjane razloge te zbog toga nije bio u mogućnosti da im dozvoli propuštanje susreta na Kantridi.

Podsjetimo, naši reprezentativci okupiće se u nedjelju (8. februara) u zagrebačkom hotelu Westinn, a nakon prespavane noći zaputiće se u Rijeku. Prvi trening Ćirini izabranici imaće u ponedjeljak u Opatiji, gdje će i boraviti do utakmice sa Rijekom, koja je na rasporedu naredne srijede sa početkom u 17 sati. Istina, definitivni termin susreta još uvijek nije utvrđen jer su moguća odstupanja, zbog mogućnosti direktnog TV prenosa sa Kantride, a interes za otkup prava iskazao je RTL.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.