Rahimić ostao bez trofeja, Zenitu Superkup

Rahimić ostao bez trofeja, Zenitu Superkup

Adnan Beganović

Prije nekoliko trenutaka završena je utakmica ruskog Superkupa u kojoj su se sastali Zenit i CSKA, a do prvog trofeja u sezoni došli su fudbaleri aktuelnog prvaka Zenita.

Utakmicu su mnogo bolje otovrili fudbaleri CSKA, koji su dominirali u prvih 45 minuta, no na žalost njihovih navijača nisu uspjeli pogoditi Zenitovu mrežu. Velike prilike propustili su Love i Doumbia, pa je bilo za očekivati da će ih stići kazna.

Upravo se to i dogodilo u drugom poluvremenu, u kojem je tempo igre znatno opao. Igrala se 73. minuta kada je Ionov, koji je u igru ušao umjesto Lazovića, postigao pogodak, za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:0.

Naš reprezentativac Elvir Rahimić utakmicu je posmatrao s klupe za rezervne igrače, a kako je njegova momčad poražena, Rahimić je ostao na 13 osvojenih trofeja sa CSKA.

Ruski Superkup:

Zenit - CSKA 1:0 (Ionov 73')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.