Rahimić presjedio moskovski derbi, remi CSKA i Spartaka

Ruska Premier liga, 25. kolo

Rahimić presjedio moskovski derbi, remi CSKA i Spartaka

Edmir Škorić

U moskovskom derbiju 25. kola ruske Premier lige Spartak je, kao gost, remizirao s CSKA (2:2).

Ovo se može nazvati iznenađenjem obzirom daj e CSKA na vrhu sa 56 bodova, odnosno sa 16 bodova više naspram petoplasiranog Spartaka, koji je umalo stigao do važne pobjede u borbi za plasman u Evropu, no penal u 93. minuti spasio je domaće.

 

Irski reprezentativac Aiden McGeady je doveo goste u vodstvo tri minute prije odlaska na odmor. Na samom otvaranju drugog dijela McGeady je asistent, a strijelac za 0:2 bio je Brazilac Ari.

 

Nekoliko minuta kasnije njegov sunarodnjak na drugoj strani, Vagner Love, promašio je udarac sa bijele tačke, ali CSKA uspijeva da smanji rezultat u 73. minuti i to pogotkom Nigerijca Ahmeda Muse. Činilo se da će ostati tako, no u 93. minuti - penal za CSKA. 

Alan Džagoev je bio siguran realizator i moskovski derbi okončan je podjelom bodova. 

 

Iskusni bh. reprezentativac Elvir Rahimić presjedio je poraz svog kluba, te nije dobio priliku u današnjem derbiju.

 

Premier liga, 25. kolo:

CSKA - Spartak 2:2 (Musa 73, Džagoev 93 - penal/ McGeady 42, Ari 46)

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.