Naš reprezentativac uoči nastavka kvalifikacija

Rahimić: Slovačka je nezgodan protivnik, moramo biti pravi

Naša fudbalska reprezentacija se priprema za kvalifikacione okršaje sa selekcijom Slovačke, a ekipa našeg portala danas je ovim povodom razgovarala sa veznjakom Zmajeva, Elvirom Rahimićem.

"Svi čekamo te utakmice sa nestrpljenjem. Mislim da su te dvije utakmice ključne u ovim kvalifikacijama, odlučuju o mnogo toga. Biće teško kao i uvijek. Slovačka je nezgodan protivnik, ali nadam se uspjehu i nadam se da ćemo sve odraditi kao što smo odradili ove prethodne utakmice.", rekao je Rahimić n početku našeg razgovora te je dodao kako bi eventualni plasman na Svjetsko prvenstvo bio kruna njegove karijere.

Iskusni veznjak je također istakao kako Slovake ne poznaje baš najbolje, ali smatra da su kvalitetna reprezentacija.

"Ne poznajem Slovake dobro. Znam ove igrače koji igraju u Rusiji. Dobri su igrači, igraju u dobrim klubovima. Sigurno da su ozbiljna reprezentacija. Danas nema slabih reprezentacija tako da moramo da uđemo u utakmicu skoncentrisani i spremni da bi napravili uspjeh. Oni bez te dvije pobjede nemaju drugih šansi. Moraju da idu na pobjedu. Poraz i neriješeno njima ništa ne znače. Sve zavisi od nas. Ako mi budemo pravi mislim da neće biti problema.", rekao je Rahimić te se za kraj osvrnuo na svoj CSKA i utakmice u Ligi prvaka.

"Teška je grupa. Dobili smo dva jaka protivnika. To su sigurno jedne od najjačih ekipa u Evropi. Bayern je to pokazao, a Manchester City je doveo mnogo velikih pojačanja. Biće teško, ali vidimo šansu za drugo mjesto ili ako ništa Evropa ligu.", zaključio je naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.