Rahimić u ploču, Ćiro u klin!
Sa aerodroma u Liježu autobusom krenuli ka Genku

Naši doputovali u Belgiju

Rahimić u ploču, Ćiro u klin!

Naši fudbalski reprezentativci nakon tri sata leta doputovali su na aerodrom u Liježu sa kojeg su autobusom se uputili ka Genku, gdje sutra igraju „utakmicu decenije“ protiv Belgije.

Ipak, po dolasku u zemlju naših protivnika u petom i šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ u bh. nacionalnom timu čule su se oprečne informacije.

„Nisam siguran da ću moći igrati u sutrašnjoj utakmici na „Cristal areni“. Ne osjećam se još uvijek najbolje. Konkretno, male su šanse da zaigram u meču sa Belgijom, ali vjerujem da momci koji istrče na teren da će dati sve od sebe i da nećemo izgubiti. Za susret u Zenici druga je priča. Uvjeren sam kako ću do srijede biti fit, te moći pomoći saigračima da savladamo Belgijance pred našim navijačima“, istakao je Elvir Rahimić.

Međutim, sa Rahimićevom izjavom nije se složio selektor Miroslav Ćiro Blažević.

„Nije točno, odakle vam da neće moći igrati? Moći će igrati, bit će spreman za okršaj u Genku. O sastavu ću, kao što sam ranije rekao, odlučivati poslije večerašnjeg treninga na „Cristal areni“. Postoji velika mogućnost da nastupimo i sa dva napadač, Edinom Džekom i Zlatanom Muslimovićem. Još ništa nije definirano, vidjet ćemo...“, rekao je Blažević iz Belgije u kratkom telefonskom razgovoru za SportSport.ba.

Naši će nakon što se smjeste u sobe hotela „NH“ u Genku, ručati, a potom imati jednostani odmor. Prema Blaževićevom planu, na „Cristal areni“ večeras će imati trening od 19:30 sati.

„Bit će nam to posljednja provjera pred utakmicu. Nećemo forsirati igrače. Lagano ćemo pokušati uigrati pojedine taktičke varijante i znati sa kojim snagama raspolažemo za sutrašnji duel sa Belgijom. Trening ne bi trebao trajati duže od sat, a jedan dio bit će zatvorenog tipa, kako nas ne bi špijunirali njihovi ljudi“, kazao je Blažević. 

Podsjetimo, BiH će protiv Belgije sutra igrati na stadionu „Cristal arena“ u Genku od 20:45 sati, a drugi meč sa istim protivnikom je u srijedu na zeničkom „Bilinom polju“. Upravo ova dva susreta mogla bi u konačnici odlučiti ko će u baraž kvalifikacija narednog SP. Naši reprezentativci govore da bi bili zadovoljni sa četiri osvojena boda iz 180 minuta borbe sa „crvenim đavolima, mada se unaprijed ne odriču i „cijelog plijena“...

Tokom dana nove informacije od naših reportera iz Belgije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.