Rahimić: Uvijek je važan trijumf u prvoj utakmici

Velež savladao Slaviju

Rahimić: Uvijek je važan trijumf u prvoj utakmici

Slavija se u Mostaru predstavila u dobrom svjetlu i nulu čuvala sve do finiša utakmice. 

Ipak tim iz Istočnog Sarajeva posustao je pa su Rođeni na kraju došli do zasluženog trijumfa i bodova na otvaranju sezone.

„U konačnici kada se sve sabere pobjeda Veleža je zaslužena. U prvom poluvremenu smo previše griješili, dozvoljavali smo u više navrata protivniku da nas ugrozi, dok smo u drugom dijelu stvari malo korigovali i zaigrali bolje. Ipak, to nije bilo dovoljno za nešto više na kraju,“ rezimirao je nakon meča trener Slavije Dragan Radović.

Pao je sa srca kamen Ibri Rahimiću nakon današnje utakmice. Velež je olako ispustio vodstvo, ali na kraju ipak došao do trijumfa.

„Odigrali smo u prvom puluvremenu dobro i disciplinovano, čime sam zadovoljan. Ipak uslijedila je crna rupa na otvaranju drugog dijela gdje smo katastrofalno reagovali i Slaviji dopustili da izjednači. Izmjenama smo uspjeli podići ritam igre stvoriti dodatni pritisak te na kraju na sreću postići pobjedonosni gol. Uvijek je dobro pobijediti prvi meč. Sada se sa više samopouzdanja i motiva okrećemo narednim utakmicama,“ izjavio je Ibro Rahimić. Pomenimo i da su današnju utakmicu sa tribina stadiona u Vrapčićima posmatrale dvije najveće Veležove legende Duško Bajević i Enver Marić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti