Rahimićev CSKA ispao

Osmina finala Kup UEFA, uzvrati

Rahimićev CSKA ispao

E. Škorić

Moskovski CSKA našeg reprezentativca Elvira Rahimića se oprostio od Kupa UEFA, nakon poraza u Donjecku od Sakhtara. Udinese i Dinamo Kijev se provukli unatoč porazima kod Zenita, odnosno Metalista.

Prvi današnji četvrtfinalist postali su igrači kijevskog Dinama koji su unatoč porazu u Kharkivu prolšli dalje, zahvaljujući pravilu "gol u gostima vrijedi više". Golom Slyusara Metalist je poveo u 29. minuti, a Coelho je u 56. minuti donio veliku radost domaćim navijačima. Hrvatski reprezentativac Goran Sablić je u 68. minuti Kijevu donio gol koji ih je u tim trenucima vodio u četvrtfinale. Acevedo postiže za 3:2 u 70. minuti, i Metalist je bio na pragu prolaza u osam najboljih, ipak, Ninković pogađa za konačnih 3:2, deset minuta prije kraja.

CSKA našeg Elvira Rahimića nije u osam najbojih ekipa Kupa UEFA, iako su imali 1:0 iz prve utakmice golom Vagnera Lovea.  Fernandinho je u 53. minuti sa bijele tačke postigao za poravnanje ukupnog rezultata ove dvije ekipe, ali i današnje vodstvo. Adriano je u 70. minuti presudio gostima iz Moskve, te Shakhtaru donio četvrtfinale. Bh. reprezentativac Elvir Rahimić nije bio ni na klupi u redovima gostiju, dakle, ozljeda još nije potpuno sanirana.

Kao i Dinamo Kijev, Udinese se provukao u St. Petersburgu, a Tymoschuk je u 34. minuti ulio dozu straha za goste iz Udina. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, i Udinese se pridružio Dinamu, Shakhtaru, Werderu i Marseilleu.

Večeras su na rasporedu još tri utakmice, u Istanbulu Galatasaray dočekuje HSV, Aalborgu gostuje City, a Braga dočekuje Paris SG.


Metalist K. - Dinamo K. 3:2
Shakhtar - CSKA M. 2:0
Zenit - Udinese 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.