Rahimićev CSKA osvojio Kup Rusije

Poraz Spahićevog Anžija

Rahimićev CSKA osvojio Kup Rusije

Midhat Šljivak

Fudbaleri CSKA iz Moskve osvojili su Kup Rusije, nakon što su danas u finalnom meču savladali nakon penala Anži Makačkalu sa 5:4.

CSKA je jako dobrao otvorio ovaj susret i u osmoj minuti su stigli do vodstva. Musa je pobjegao odbrani Anžija, šutirao je iz dosta teške situacije, a zahvaljujući lošoj reakciji golmana Anžija Gabulova, lopta je završila u mreži za vodstvo Moskovljana od 1:0.

Iako je još bilo prilika na obje strane, rezultat se nije mijenjaosve do 74. minute, kada je Anži stigao do izjednačenja. Lassana Diarra je fantastičnim udarcem sa preko 25 metara matirao Akinfeeva za rezultat nakon 90 minuta 1:1.

U produžecima, Anži je imao igrača više nakon isključenja Wernblooma. Ipak, brojčanu prednost Anži nije iskoristio, te se pristupilo izvođenju penala. CSKA se bolje snašao izvođenju penala, te su došli i do drugog trofeja u sezoni.

Emir Spahić je kod Anžija susret odgledao sa klupe za rezerve, dok Elvir Rahimić kod CSKA nije bio u kadru za ovaj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.