Rahimićev CSKA osvojio Kup
Rahimić nije igrao u današnjoj finalnoj utakmici

Finale Kupa Rusije

Rahimićev CSKA osvojio Kup

Golom Jevgenija Aldonina u drugoj minuti sudijske naknade, fudbaleri CSKA u finalu ruskog Kupa savladali su Rubin Kazan rezultatom 1:0 i tako se okitili prvim trofejom u ovoj sezoni.

Moskovljani nisu imali lagan zadatak, jer su u finalnoj utakmici od 13. minute igrači sa fudbalerom manjem, obzirom da je Mamaev nakon pregrubog starta dobio direktni crveni karton. Ipak, ekipa u čijem sastavu danas nije bilo našeg Elvira Rahimića nije se predavala i pametnom igrom čekala je svoj trenutak. Priliku je dočekao Aldonin, koji je loptu zakucao u desne rašlje golmana Ržikova.

Inače, susret je odigran na stadionu Himki Arena, a veću podršku sa tribina imao je klub našeg reprezentativca. Trijumfom u finalnoj utakmici Kupa Rusije, CSKA se bar donekle osvetila Rubinu koji je u sezoni 2008/09. osvojio šampionsku titulu. Rahimićevom klubu ovo je peti trofej u Kup takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.