Rahimićev CSKA u finalu ruskog Kupa
Elvir Rahimić

Rahimićev CSKA u finalu ruskog Kupa

Moskovski CSKA, za koji nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, finalista je Kupa Rusije, nakon pobjede u polufinalu protiv gradskog rivala Dinama.

CSKA je protiv Dinama do pobjede stigao boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je rezultat na isteku 90 minuta igre glasio 2:2, a golova nije bilo ni u dva produžetka. CSKA je umalo od „gotovog napravio veresiju“, jer je Rahimićeva ekipa sve do 86. minute imala prednost od 2:0 (strijelci Vagner Love u 40. i Žirkov u 53).

Dinamo je potom ekspresno stigao do izjednačenja. Prvo je na 1:2 smanjio Hohlov u 86. minuti, da bi Keržakov poravnao u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

CSKA je ipak došao do pobjede i prolaska u finale nacionalnog Kupa, ponajviše zahvaljujući svom golmanu Igoru Akinfeevu. Moskovljani će se u finalu ovog takmičenja sastati sa Rubinom iz Kazana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.