Rahimiću se odazvalo 30 igrača, cilj opstanak u ligi

Mladost iz Kaknja počela pripreme

Rahimiću se odazvalo 30 igrača, cilj opstanak u ligi

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su počeli s pripremama za historijsku sezonu u Premijer ligi Bosne Hercegovine. 

Klub iz malog mjesta, na veliko iznenađenje svih ljubitelja nogometa u našoj zemlji plasirao se u najviši nogometni rang takmičenja, te im je plan da u narednim sezonama tu i ostanu.

Jučer je na stadionu Mladosti, novi trener Ibro Rahimić zajedno sa svojim pomoćnicima izvršio prozivku nogometaša, na koju se odazvalo čak 30 igrača.

Među njima su i dvojica novajlija Anel Ćurić i Anel Salković, te sedam igrača Mirza Kovač i Omer Musić iz Metalleghe, Edib Sikira iz Čelika, Jasmin Čampara iz Sarajeva, te Amel Hrustanović, Belmin Kobilica i Vedin Kulović iz kakanjskog Rudara, čiji će status odnosno eventualni ostanak u klubu biti poznat u narednih 10-tak dana.

Kako su rekli iz rukovodstva kluba u planu je još dovođenje jednog golmana i dvojice igrača s kojima se vrše pregovori, kako bi se ekipa kompletirala za narednu sezonu.

Novi trener Ibro Rahimić bio je oduševljen odzivom igrača, ambicioznošću kluba, te je predstavio program priprema do početka sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvi dio priprema ćemo obaviti na našem stadionu, te ću zajedno sa svojim saradnicima probati selektirati igrački kadar, koji ćemo svesti na 24 imena. Odmah ćemo početi sa odigravanjem kontrolnih utakmica u ritmu srijeda-subota, sve do 10 dana prije početka prvenstva, kada ćemo imati samo jednu kontrolnu utakmicu. Kroz utakmice i treninge svi igrači će dobiti priliku da pokažu svoj kvalitet i oni koji zadovolje moje kriterije ostat će u klubu. Ovo je na jedan način i veliko iskušenje za mene jer Premijer liga je veliki izazov, cilj kluba je opstanak u ligi i ja vjerujem da ćemo to ostvariti, što bi bio i vrhunac u mojoj karijeri. Ovo je sjajno organizovan klub i zaista je čast biti dio svega ovoga", kazao je Rahimić.

Mladost je već dogovorila utakmice protiv Viteza, Čelika, Famosa i Sarajeva, a ostali protivnici će biti poznati u narednom periodu. Klub je dobio licencu za Premijer ligu, a prvi nekoliko utakmica igrat će na Kamberovića polju u Zenici, sve dok se ne završe radovi na svome stadionu koji počinju već sutra ubrzanim tempom.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.