Rahmanović ima pravo

Sarajevo bez trijumfa u gostima

Rahmanović ima pravo · Komentar

A. Čaušević

Sarajevo na domaćem terenu djeluje nepobjedivo i drži maksimalan učinak, dok je u tuđem domu potpuno drugi tim, na momente i neprepoznatljiv.

"Moramo da promijenimo pristup našim utakmicama. Ne ličimo na ekipu iz prošle sezone, kako smo bili agresivni i igrali naš fudbal", kazao je Amar Rahmanović nakon poraza Sarajeva od Tuzla Cityja.

Da veznjak Sarajeva ima potpuno pravo pokazuju i rezultati aktuelnog bh. prvaka na gostovanjima ove sezone. Na četiri utakmice osvojena su samo dva boda.

Stručni štab Bordo tima može biti zabrinut posebno nakon izdanja na posljednja dva gostujuća susreta i to protiv direktnih konkurentata za vrh tabele. Željezničar je slavio sa 5:2, a Tuzla City s 2:1. Bodovi su osvojeni na Pecari i Bilinom polju. Protiv Širokog Brijega i Čelika je bilo 0:0, oba puta.

Prošle sezone Sarajevo je u prvih devet kola van stadiona Asim Ferhatović Hase odigralo pet utakmica. Tada je učinak bio značajno bolji, ali istina i raspored je bio povoljniji.

Pobijeđeni su Zvijezda 09 (4:0) i Sloboda (1:0), protiv Željezničara (2:2) i Čelika (0:0) su upisani remiji te poraz od Radnika(2:1). Dakle osvojeno je osam bodova.

Ne treba biti profesor kvantne fizike da bi se uočilo gdje najviše škripi u ekipi Husrefa Musemića. Spona između napada i odbrane uopšte ne funkcioniše, posebice u fazi defanzive. Pokušao je iskusni stručnjak sa niz kombinacija, međutim neuspješno.

Tražiti krivca u pojedincu ili pojedincima bi bilo nezahvalno jer fudbal je timska igra. Kada se gubi i pobjeđuje to se radi zajedno. Međutim, koliko god to zvučalo kao alibi istina je da je neigranje Mirka Oremuša i Miloša Stanojevića u ovom trenutku nenadoknadiv hendikep za bh. prvaka.

Povratak Rahmanovića će Sarajevu sigurno donijeti neuphodnu dozu fudbalske drskosti i agresivnosti, posebice na gostovanjima. Upravo o tome je govorio odlični veznjak nakon jučerašnjeg poraza na Tušnju pa je za očekivati pomake u igri u narednom periodu.

Bodovi prioritet

Uzimajući u obzir situaciju s povedama generalni dojam je kako Bordo timu u ovom periodu sezone prioritet treba biti osvajanje bodova i ne dozvoliti bijeg konkurentima, dok se ljepota u igri može staviti u drugi plan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemiću bi možda putokaz trebale biti domaće utakmice njegovih izabranika. Sarajevo je stadionu Asim Ferhatović Hase odigralo pet utakmica, upisalo svih pet trijumfa i ubjedljivo je najbolji domaćin dosadašnjeg dijela prvenstva.

Da operu gorak okus sa Tušnja igrači sarajevskog premijerligaša će imati već u srijedu kada će dočekati Borac u 10. kolu bh. prvenstva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
Cuj ima pravo..a namjefno nije igrao ccc
3 33
Rigel
Kako igraju, bodova imaju i previse. Kuci su se u bar 3 utakmice provukli kroz iglene usi, realno.
12 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi