Rajevac izostavio Essiena i Muntarija

Gana 11. avgusta igra protiv Južne Afrike

Rajevac izostavio Essiena i Muntarija

Edmir Škorić

Ganski selektor Milovan Rajevac saopštio je spisak od 18 igrača koji će konkurirati za prijateljski meč sa Južnom Afrikom u Johannesburgu, a koji se igra 11. avgusta.

Sa spiska su izostavljeni Chelseajev veznjak Michael Essien, te Interov Sulley Muntari. Essien se tek vratio nakon višemjesečnog pauziranja zbog povrede, te ga je Rajevac, po svemu sudeći, odlučio poštediti.

Situacija sa Muntarijem je nešto drugačija. Naime, Interov veznjak bez dozvole Rajevca je napustio trening-kamp Gane uoči četvrtfinalnog ogleda sa Urugvajem.

Rajevac je na spisak stavio 13 igrača koji su nastupali na SP-u, a od novih imena tu je jedino Coffe Bekoe, inače igrač egipatskog Petrojeta.

Gana i Južna Afrika će, dakle, 11. avgusta odmjeriti snage u Johannesburgu, što će biti prava prilika za jedne i druge da se uigraju pred početak kvalifikacija za AKN (Afrički kup nacija).

Kompetan spisak Gane za susret sa Južnom Afrikom:

Golmani: Richard Kingson (Unattached), Daniel Agyei (Liberty Professionals)

Odbrambeni: Samuel Inkoom (Basel/SUI), Jonathan Mensah (Grenada/ESP), Lee Addy (Bechem Chelsea), John Mensah (Lyon/FRA), Harrison Afful (ES Tunis/TUN)

Veznjaci: Anthony Annan (Rosenborg/NOR), Kwadwo Asamoah (Udinese/ITA), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese/ITA), Andre Ayew (Marseille/FRA), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth/ENG), Bernard Kumordzie (Panionios/GRE), Cofie Bekoe (Petrojet/EGY)

Napadači: Asamoah Gyan (Rennes/FRA), Dominic Adiyiah (AC Milan/ITA), Yaw Antwi (Vojvodina/SRB), Haminu Dramani (Lokomotiv Moscow/RUS)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.