Rajevac: Nadam se Essienovom oporavku

Selektor Gane zabrinut

Rajevac: Nadam se Essienovom oporavku

Edmir Škorić

Selektor Gane Milovan Rajevac nada se kako će ponajbolji igrač reprezentacije Michael Essien biti spreman za utakmicu s Burkina Fasom.

'Crne zvijezde' poražene su od Obale Slonovače sa 3:1 te će, ukoliko ne pobijede Burkina Faso, završiti svoj nastup na Afričkom kupu nacija u Angoli.

Chelseaov veznjak i ponajbolji igrač Gane Michael Essien propustio je meč sa Slonovima zbog povrede, ali se selektor Milovan Rajevac nada da će biti spreman za odlučujuću utakmicu s Burkina Fasom.

"Essien je samo dva dana prije doživio ozljedu i nije bio spreman igrati svih 90 minuta, zapravo nije bio spreman ni za 45 minuta. To je bilo rizično", kazao je Rajevac, te dodao.

"Imamo tri dana odmora pa se nadam da će biti spreman za početak utakmcie protiv Burkina Faso."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.