Rajevac: SAD ima Landona Donovana

Selektor Gane upozorava

Rajevac: SAD ima Landona Donovana

Edmir Škorić

Srbijanski stručnjak na klupi Gane Milovan Rajevac hvalio je reprezentaciju SAD-a, tvrdeći kako su ekipa sa dobrim igračima, a posebno je izdvojio napadača Landon Donovana.

Gana je sa pobjedom (Srbija 1:0), remijem (Australija 1:1) i porazom (Njemačka 0:1) osigurala svoj plasman u knock-out fazu SP-a. Za mjesto među osam najboljih izabranici srbijanskog stručnjaka Milovana Rajevca borit će se sa selekcijom Sjedinjenim Američkih Država.

"SAD je fantastična momčad, mogu puno toga napraviti i imaju jako dobre igrače. Možda su fizički i najspremniji. Osim toga, imaju Landon Donovana, po meni možda i najboljeg igrača u dosadašnjem dijelu turnira", kazao je Rajevac.

Gana ima priliku napraviti povijesni uspjeh i plasirati se u četvrtfinale. Srbijanski stručnjak zna koliko bi to značilo Gani, ali i afričkom nogometu.

"Za Ganu je svaka utakmica povijesna. I ne samo za nas, već i za čitavu Afriku. Drugi put u povijesti smo u osmini finala i to je dobro za nas, jer iz svih karijeva svijeta možete čuti kako Gana igra lijep nogomet i kako je taktički zrela momčad".

"Pokušat ćemo igrati svoju igru i nametnuti se protiv SAD-a od samog početka, jer nama ništa ne znače rezultati koji su iza nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.