Rajevac: Sušić može odvesti BiH na EP

Selektor Gane dobro poznaje našu reprezentaciju

Rajevac: Sušić može odvesti BiH na EP

Adnan Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Gane koja će 3. marta gostovati na Koševu, Milovan Rajevac, izjavio je da jako cijeni Safeta Sušića te da dobro poznaje našu reprezentaciju.

"Sušić je veliko igračko ime, nadam se da će biti jednako uspješan kao trener. Uvjeren sam da će odvesti bh. reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Inače, ja sam dobar prijatelj sa Rizom Meškovićem, Esom Dugalićem, a posebno sa Džemom Hadžiabdićem. Divio sam se beku Veleža kako igra, on mi je bio igrački uzor, to su nedavno prenijeli njemački mediji. Čorba je bio neponovljiv", rekao je za San Rajevac te dodao:

"Gledao sam utakmice sa Portugalom, znam koliko vrijede Džeko, Misimović, Pjanić... Posebno su mi poznate kvalitete Ibiševića i Salihovića, jer imam dva igrača u Hoffenheimu; Princa Tagoeu i Ajzaka Vorsaha."

Srbijanski stručnjak osvrnuo se i na nedavno završeni Afrički kup nacija.

"Na Afričkom Kupu nacija igrao sam protiv Halilhodžićeve selekcije Obale Slonovače. Smatram je jednom od najboljih u Africi. Pobjedili su nas u grupi, ali protiv Alžira nisu imali sreće. Sa Vahom sam dosta pričao, družili smo se, uvjeren sam da će biti hit na SP u Africi, ako ostane selektor", zaključio je Rajevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti