Xavi je prošlost, Flick budućnost, a u Barcelonu se vraća i Ivan Rakitić?
FOTO: EPA

U stručni štab?

Xavi je prošlost, Flick budućnost, a u Barcelonu se vraća i Ivan Rakitić?

Esmer Oštraković

Nakon što je jučer postalo jasno da je Xavi bivši u Barceloni, ali i da će ga naslijediti Hansi Flick, danas se nastavljaju informacije o stručnom štabu njemačkog trenera.

Naime, pojavila se informacija da Barcelona želi dovesti jednog pomoćnog trenera u Flickov stručni štab koji perfektno govori i španski i njemački jezik.

Navodno je jedan od kandidata i bivši igrač Barcelone, te nekadašnji reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić.

Novinari AS-a navode da je Flick to tražio od uprave Barcelone, a taj čovjek bi bio glavna poveznica između njega i igrača. Sve uslove zadovoljava upravo Ivan Rakitić.

Osim Rakitića kontaktirano je još nekoliko ljudi, a među prvima pozvan je Thiago Alcantara koji je pod Flickovim vodstvom igrao u Bayernu.

Oglasi

Jedini problem Flicku i Barceloni predstavlja to što je Alcanatara još uvijek aktivan fudbaler i tek su mu 33 godine, te je teško vjerovati da će sada završiti igračku karijeru.

Spominju se još Marc Bartra, Javi Martinez, ali i već ranije spomenuti Ivan Rakitić i oni su se istakli kao glavni kandidati za ovu poziciju u Barceloni.

"Spominje se ime Rakitića. Savršeno govori njemački i španski, a o njegovom prošlosti u Barceloni je sve jasno. On je u Saudijskoj Arabiji i morao bi prihvatiti manji ugovor. Nije to izgledna opcija, ali sve je moguće", navode novinari AS-a.

Rakitić je igrač Al Shababa koji igra u Saudijskoj Arabiji i jedan je od fudbalera koje je Barcelona uvrstila među svoje legende.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je za Barcelonu odigrao 333 utamice, te je postigao 40 golova i dodao je 42 asistencije.

Osvojio je 13 trofeja, među kojima su Liga prvaka i četiri španska prvenstva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi