Rakitić: Englezi me ne zanimaju, tek sam stigao u Barcelonu

Hrvatski reprezentativac

Rakitić: Englezi me ne zanimaju, tek sam stigao u Barcelonu

Vezni fudbaler Barcelone, Ivan Rakitić, u razgovoru za španske medije odbacio je glasine da bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Za usluge hrvatskog reprezentativca navodno zainteresovani su Manchester City i Arsenal, ali od promjene sredine neće biti ništa.

"Ma, nema ništa od toga! Pa tek sam stigao ovdje. Kataloniju i Barcelonu, u ovom trenutku, ne bih mijenjao nipošto! Ovdje se osjećam izvrsno, uklopio sam se u momčad, priviknuo na grad. Nastojat ću da moj boravak ovdje potraje što duže, a to će najviše osvisiti o mojim igrama, jer svakako je učinak najvažniji za što duži boravak nekog igrača u jednom klubu. To što me neki sele iz Barcelone su samo špekulacije", kazao je Rakitić.

Rakitić je osigurao standardnu poziciju u veznoj trojci Katalonaca i ove sezone skupio je ukupno 30 nastupa za Barcelonu u svim takmičenjima, uz četiri pogotka i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.