Rakitić: Kada je završilo noge su mi se oduzele od sreće

Kapiten Seville sretan

Rakitić: Kada je završilo noge su mi se oduzele od sreće

Pokretačka snaga Seville i na sinoćnjem finalnom meču Evropske lige bio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Raketa je proglašen najboljim igračem finala, a pripala mu je čast i da podigne veliki pehar Evropske lige.

„Utakmica je bila teška. Mogla je završiti i rezultatom 3:3 ili 4:4, a nakon 120 minuta nije bilo pogodaka. Imali smo više mentalne snage i zato slavimo,“ izjavio je Rakitić i dodao:

„Kada je završilo, kada smo pobijedili, ponijele su me emocije i noge su mi se oduzele od sreće. Ovu sreću je nemoguće opisati. Živjeli smo za taj pehar, i mi i navijači. Ponosan sam što sam nakon Darija Srne drugi Hrvat, koji je podiguo kao kapetan pehar ovog takmičenja. Uspjeh posvećujem supruzi i kćerci koje su mi najveći oslonci u životu.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.