Rakitić: Protiv Španije moramo biti agresivni

Hrvati pred najvećim ispitom

Rakitić: Protiv Španije moramo biti agresivni

Edmir Škorić

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju očekuje najteži ispit na Euru u Poljskoj i Ukrajini - Španija. 

Hrvatskoj niti pobjeda nad Ircima i teško izboren bod u duelu s Italijom ne garantira plasman u četvrtfinale, dok naprimjer Holandija, koja nije osvojila ni bod, može, uz neke kalkulacije, među najboljih osam.

 

Na press konferenciji uoči susreta sa Španijom, u Warki su govorili Ivan Rakitić i Nikica Jelavić.

 

"Jasno nam je da će Španjolci imati posjed lopte, mi moramo biti agresivni i ne dopustiti da prelako uđu u našu polovicu. Vezni red mora biti spreman, zatvarati prostor. Vidjeli smo kako su ih Talijani dobro držali. Moramo biti pravi u vezi i ako to možemo, vjerujem da će biti dobro", izjavio je Rakitić, dodavši:

 

"Fizički smo spremni, ali spremni su i Španjolci. Godinama tuku ovakav ritam i makar imaju 70-ak utakmica u nogama, oni znaju kako se spremiti za ovakve utakmice. Xavi ili Iniesta, tko je opasniji? Pa to su možda najbolji igrači svijeta. Kad jedan zakaže, drugi vodi. Oni imaju 23 sjajna igrača, mogu postaviti dvije ekipe koje se mogu tući za naslov prvaka Europe".
 

Jelavić: Španjolci su, uz Nijemce, prvi favoriti Eura
 

"Zna se kako igraju, traže posjed, drže loptu. Fizički moramo biti na visini, moramo biti blizu njihovim igračima. Pique ili Ramos? Drago mi je što ću igrati protiv njih da vidim gdje sam. Moramo se postaviti, siguran sam da se i oni nas boje. Moramo iskoristiti svaku šansu koja se ukaže, a neće ih biti puno"

"Ne zamaramo se pričama o najmještanju, ne zanimaju nas talijanske priče i igrice. Odigrat ćemo utakmicu kao svaku drugu", tvrdi Jelavić i dodaje:

 

"Nismo do sada igrali sa Španjolskom, ali gledali smo ih na televiziji, znamo dobro o kakavoj se ekipi radi. Španjolci su, po meni, uz Nijemce glavni favoriti turnira, ali vjerujem da ih možemo pobijediti. Protiv Španjolske idemo na pobjedu, moramo ići na tri boda kao i uvijek".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.