Rakitić: Samo smo uživali u situaciji koja se ukazala

Hrvat u životnoj formi

Rakitić: Samo smo uživali u situaciji koja se ukazala

Sevilla je u 30. kolu španske Primere na svom Sanchez-Pizjuanu savladala Real Madrid rezultatom 2:1, a trenutak odluke se dogodio u 72. minuti kada je Ivan Rakitić sjajno petom prebacio loptu preko glave Pepea i potom asistirao Carlosu Bacci za pobjedonosni pogodak. 

Bila je to 12. asistencija ove sezone za Rakitića, uz postignutih 11 pogodaka.

„Odigrali smo dobru utakmicu. Znali smo da je Realu pobjeda bila potrebnija, ali mi smo samo htjeli uživati u situaciji u kojoj se nalazimo. Sada moramo nastaviti igrati na isti način. Svi dajemo svoj maksimum i zaslužili smo ovu pobjedu jer mislim da radimo impresivan posao,“ izjavio Rakitić.

Sevilla je na petom mjestu sa šest bodova manje od Athletic Bilbaa koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.