Rakitićev menadžer: Sve su samo nagađanja
Uskoro u dresu Palerma?

Rakitićev menadžer: Sve su samo nagađanja

Edmir Škorić

Menadžer veznjaka Schalkea i reprezentacije Hrvatske Ivana Rakitića ističe kako su samo nagađanja oko mogućeg prelaska njegovog klijenta u Palermo ili neki drugi italijanski klub.

Italijanski mediji ovog ljeta pisali su kako bi Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i član Schalkea, trebao preći u Torino, no na Delle Alpiju su potom kupili Brazilca Diega. Osim Juventusa, uz Rakitićevo ime spominju se i Inter i Milan, te u posljednje vrijeme Palermo.

Michel Urscheler, menadžer Rakitića, za mediterraneonline.it potvrdio je kako nema konkretnih ponuda na adresu kluba iz Gelsenkirchena.

"Rakitić je igrač za kojeg se interesuju mnogi klubovi, jer on je relativno mlad i igra za reprezentaciju. Čuo sam kako ljudi govore o Palermu, no mi nismo imali nikakav kontakt sa njima. Ne znam je li u Palermu traže igrača sa ovakvim karakteristikama."

U njemačkom pressu Rakitić je bio povezan sa Rosanerima. Ja vjerujem da je ovo samo nagađanje i da nema ništa više od toga. Trenutno se Ivan samo koncentrirao na Schalke. Ukoliko iz Palerma pozovu i budu zainteresovani onda ćemo pregovarati, ali u ovom trenutku to su sve samo špekulacije", bio je jasan Urscheler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.