)
Rakitićeva budućnost još nepoznata

Hrvat napušta Schalke?

Rakitićeva budućnost još nepoznata

Edmir Škorić

Menadžer hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića tvrdi kako za sada nema nikakvih pregovora na relaciji Schalkea i milanskog Intera, te će njegov klijent ostati u Gelsenkirchenu, no upitno je hoće li produžiti svoj ugovor.

Rakitićev ugovor ističe u ljeto 2011. godine, a menadžer Michel Urscheler priznaje kako je Hrvat ozbiljno razmišljao o odlasku, ukoliko Schalke ne ispuni ciljeve koji su zadani pred početak ove sezone.

"Ivan ima ugovor sa FC Schalkeom do kraja 2011. godine, a kako trenutno stvari stoje, nema otvorenog dijaloga - ni za obnovu istog ni za neki transfer", kazao je Urscheler za Calcionews24.

"Sve je odgođeno do juna. Igrač samo želi razmišljati o svojim nastupima, jer igrajući odlučuje o svojoj budućnosti. Ono što mogu reći, ako Schalke ne ispuni cilj i ne plasira se u Ligu prvaka, onda će biti teško zadržati sve svoje igrače kojima ugovor istječe. Ivan želi biti dio velike momčadi, a to je ono što je Inter", dodaje Urscheler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.