Rakitiću gode Martinove pohvale

Trener Barcelone biranim riječima govorio o Hrvatu

Rakitiću gode Martinove pohvale

Ivan Rakitić bio je jedan od najboljih igrača Seville u porazu od Barcelone u nedjeljnom derbiju 23, kola Primere. 

Ipak aktualni prvak bio je prejak za Raketu i društvo.

„Igrali smo jako dobro, stvorili brojne šanse, bili smo u mogućnosti da postignemo nekoliko golova. Stajali smo im blizu, nisu se osjećali komotno, dok smo mi imali ideju u igri. Detalji su bitno utjecali na rasplet, a oni su kaznili naše greške. Kad su poveli 3:1, bilo je teško vratiti se,“ kazao je Rakitić, te se osvrnuo na pohvale koje je na njegov račun iznio Gerardo Martino:

„Drago mi je što je on to rekao. Godi kad takvi komplimenti stižu od trenera Barcelone. Nije se radilo ni o kakvom posebnom motivu, igrao sam kao i uvijek najbolje što sam u tom trenutku mogao.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.