Ralf Rangnick pratio Željinu „trojku“
Ralf Rangnick je bio na utakmici Trier - Željezničar

Na kontrolnoj utakmici protiv Triera

Ralf Rangnick pratio Željinu „trojku“

Veličanstvena izdanja bh. igrača u Bundesligi, prije svih Vedada Ibiševića, Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića i Sejada Salihovića, probudila su zanimanje njemačkih stručnjaka za fudbalere sa naših prostora.

„Bosanska veza“ u Hoffenheimu, Ibišević – Salihović, oduševila je trenera Ralfa Rangnicka, kojem nije bilo teško da tokom priprema Željezničara u Njemačkoj „skokne“ na utakmicu koju je naš premijerligaš igrao protiv Eintracht Triera. Prema informacijama koje je za SportSport.ba potvrdio jedan od članova stručnog štaba premijerligaša sa Grbavice, prvi strateg jesenjeg prvaka Njemačke protiv Triera je „snimao“ trojicu igrača u plavim dresovima.

Rangnick pratio Šehića, Cocalića i Bekrića

„Rangnick je poznanik našeg šefa, Demira Hotića i bio je na utakmici protiv Triera. Rekao nam je da će pratiti golmana Ibrahima Šehića, defanzivca Edina Cocalića i veznjaka Samira Bekrića. Tokom cijele utakmice zapisivao je u svoj notes. Međutim, na kraju utakmice nije se izjašnjavao da li je neko od njih trojice zadovoljio njegove ukuse“, rekao nam je naš izvor iz Želje.

Ipak, nije isključeno da se već na nekoj od narednih utakmica Željezničara u našoj zemlji pojave i predstavnici Hoffenheima, prije svih Hrvat, Tomislav Marić, Rangnickova „desna ruka“ koji je nedavno u Rijeci snimao Ermina Zeca, bh. reprezentativca koji nosi dres hrvatskog prvoligaša Šibenika.

I Mario Basler upisao dvojicu

Saznajemo i da je Mario Basler, nekadašnji proslavljeni veznjak reprezentacije Njemačke i tamošnjih klubova Werdera i Bayerna, koji trenutno s klupe vodio Trier, u svoju bilježnicu upisao imena dvojice prvotimaca Želje, Edina Cocalića i Samira Bekrića.

Iako je teško očekivati da bi standardni prvotimci premijerligaša sa Grbavice mogli preseliti u redove njemačkog četvrtoligaša, nije isključeno da Basler preko svojih veza Cocalića i Bekrića preporuči nekoj ekipi iz prve ili druge njemačke lige. Nije isključeno da to bude i Kaiserslautern u kojem svoje veze ima i Željin trener Hotić, koji je u ovom klubu odigrao stotinu utakmica i za koji je postigao 26 golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti