Ramić odlazi u juniorsku ekipu Arsenala

Ramić odlazi u juniorsku ekipu Arsenala

Čelnici omladinske škole londonskog Arsenal odlučili su u svoje redove dovesti Miralema Ramića, 12-togodišnjeg super talentiranog dječaka iz Kalesije, koji je nedavno sa svojim trenerom Sulejmanom Sinanovićem proveo pet dana u Solunu, u Grčkoj, u Arsenalovom kampu.

Ramić je oduševio  trenere. Posebno je briljirao u probnoj utakmici protiv Iraklisa postigavši 4 gola, piše Avazov Sport.

U četvrtak je Ramićev trener dobio SMS poruku iz Londona u kojoj mu je nagoviješteno da će predstavici Arsenala uskoro doći u Kalesiju da dogovore Miralemov prelazak u omladinsku školu Arsenala.

U poruci stoji da Arsenal želi u januaru ili februaru odvesti Miralema Ramića u svoj kamp u Solunu, gdje bi Ramić proveo četiri godine, nakon čega bi stekao pravo na dobijanje grčkog pasoša. Navedeno je i da će Arsenal snositi sve troškove Ramićevog boravka u kampu.

"Ovo je zaista primamljiva ponuda. Ipak, očekujemo da se ovih dana jave i ljudi iz Milana, koji također duže vrijeme prate Miralema Ramića. U svakom slučaju, dječakovi roditelji će donijeti konačnu odluku gdje će Ramić nastaviti da trenira", rekao je Sulejman Sinanović za Avazov Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.