Viktorija pred golom Slobode, gol Igmana, ali neočekivan kraj prvog dijela

Sjajna utakmica u Konjicu

Viktorija pred golom Slobode, gol Igmana, ali neočekivan kraj prvog dijela

Esmer Oštraković

U toku je utakmica dva tima koja se bore za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a radi se o susretu Igmana i Slobode. Domaća ekipa došla je do vodstva od 1:0, ali su gosti iz Tuzle u završnici pogodili za 1:1.

Već u 7. minuti velika šansa za Igman. Hebibović odlično šutira iz slobodnjaka sa 20 metara, no stativa je saveznik gostiju iz Tuzle.

Sloboda za 45 minuta igre prvog poluvremena nije pokazala apsolutno ništa, čak nisu uputili udarac prema golu Igmana.

Sa druge strane 10 udaraca Igmana, jedan pogođena stativa i dvije pogođene prečke, a na kraju i gol za vodstvo od 1:0.

Igrala se 21. minuta utakmice kada je Ramić šutirao sa nekih 12 metara, ali je prečka ovaj put spasila fudbalere Slobode.

Tri minute kasnije ponovo prečka. Ponovo je Ramić šutirao, ovaj put sa četiri metra, ali ponovo je prečka spasila goste.

Oglasi

Spasa nije iblo u 32. minuti utakmice kada je Igman došao do vodstva od 1:0, a strijelac je bio upravo Mirsad Ramić.

Hrelja je uposlio Ramića koji vrhom kopačke pogađa sa nekih 15 metara. Zasluženo vodstvo domaćina.

Imali su domaći još nekoliko sjajnih prilika, ali nisu uspjeli postići novi gol.

Najbolju je ponovo imao Ramić koji je pogodio i treću prečku na ovoj utakmici, a svi promašaju Igmana kažnjeni su u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosuđen je prvi korner za Slobodu, Kurtalić je ostao sam na pet metara i praktično iz prvog šuta u okvir gola donio Tuzlacima poravnanje u Konjicu.

Uprkos postignutom golu vidno nezadovoljan je bio trener Slobode, Danijel Pranjić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Antikomunjara
MRTVA Sloboda, sretnija nego teza.ne da je nezasluzeno zabila slucajni gol vec vec je vile nosaju cijelo poluvrijeme. Igman je za dva koplja bolji.Tri puta ljudi pogadjaju stative i precke..tri puta..oni opale jednu po golu i zabiju.Nadam se da ce Igman u drugom poluvremenu imati vise srece jer su stvarno bolji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi