Ramić u 90. minuti pogodio za pobjedu FK Tuzla City

Prva pobjeda za Tuzlake

Ramić u 90. minuti pogodio za pobjedu FK Tuzla City

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City pobijedio je Krupu sa 1:0 u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nije ovaj meč na Tušnju donio previše ljepote. Uvodne minute donijele su nekoliko dobrih pokušaja, Kolak je dva puta dobro zaustavio Džafić i Baršića, a zatim je Nikolić za Krupu imao fantastičnu šansu, no lopta je otišla pored gola.

A zatim je uslijedila poprilična dosada. Tuzla City je kontrolisao igru, imao je veći posjed lopte, ali na Tušnju ipak nismo vidjeli ništa u prvih 45 minuta ovog meča.

U nastavku su Ubiparip i Džafić pokušali. Prvi je bio neprecizan, a drugom Kolak jako dobro brani.

Krupa je u 63. minuti meča imala veliku šansu. Lazar Nikolić je izašao sam ispred Fejzića, ali se spetljao i propala je prilika za goste.

Šest minuta kasnije odlična šansa. Džafić je uposlio Ubiparipa, a ovaj dobro gađa,lopta pogađa prečku i odbila se na gol-crtu i ostalo je 0:0.

Nikolić uzvraća na drugoj strani u 72. minuti. Iz obećavajuće pozicije je slabo pokušao, da bi tri minute potom Krupa ostala sa igračem manje, a isključen je Palić.

Krenula je potom Tuzla po gol. Ubiparip iz slobodnjaka minut potom odlično šutira, brani Kolak, a nakon kornera Ramić pokušava, no ni on nije precizan.

Pokušavali su domaći doći do pobjedničkog gola. U tome su na kraju i uspjeli. Nukić je uposlio Mirsada Ramića, a ovaj zabija za pobjedu od 1:0

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Tuzla City - Krupa 1:0 (Ramić 90')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić, Nukić, Ubiparip, Rustemović, Đerić, Maksimović.

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Filipović, Maksimović, Nikolić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1593509319
Nalic , Dudic i Zizovic to su treneri za kantonalne lige i nista vise
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi