Ramić: Vrijeme je da dokažem da imam kvalitet za Želju

Povratnik u "plavo jato"

Ramić: Vrijeme je da dokažem da imam kvalitet za Želju

Nakon što je jedan dio prošle sezone proveo na posudbi u Zvijezdi iz Gradačca, mladi napadač Željezničara Mirsad Ramić prvih 19 kola ovosezonskog izdanja BH Telecom Premijer lige proveo je na posudbi u Travniku.

Tokom svog boravka na Piroti Ramić je uspio upisati dvije asistencije i postići šest golova, od čega dva u Kupu BiH i četiri u prvenstvu.

"Ovaj dio sezone kojima sam proveo u Travniku puno mi je značio, te mi je pomogao da se kroz utakmice vratim u željenu formu. Nema gore opcije od neigranja, jer tada nestaje motiva, samopouzdanje se gubi i sve ide puno teže. Odlazak na posudbu u Travnik za mene je bio pravi potez", kazao je na početku razgovora za SportSport.ba 22-godišnji napadač Željezničara.

Ramić bi se konačno mogao nadati I većoj minutaži u dresu aktuelnog šampiona obzirom da su tim sa Grbavici napustili Eldin Adilović i Šaban Pehilj, a Plavima je itekako potreban jedan igrač takvog profila, kakav je upravo Ramić, koji će odlukom šefa stručnog štaba Hajrudina Dine Đurbuzović i menadžera Amara Osima biti vraćen sa posudbe iz Travnika. 

"Odgledao sam popriličan broj Željinih utakmice u ovoj sezoni i uz dužno poštovanje prema svim mojim kolegama iz svlačionice mislim da mogu izboriti mjesto u ekipi. Željezničaru nedostaje napadač poput mene koji je visok napadač i koji zna zadržati loptu", istakao je fudbaler Željezničara rođen u Jablanici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je u toku prvenstvena pauza koja će na Grbavici trajati do 18. januara Ramić se već ozbiljno priprema kako bi u potpunosti stigao spreman na pripreme.

"Treniram non-stop, ali radim i na kilaži kako bi na adekvatan način poveća tjelesnu masu. Mislim da je konačno stiglo vrijeme da dokažem da imam kvalitet da igram u klubu kakav je Željo", kazao je Ramić koji je 2011. godine još kao junior Turbine stigao u redove Željezničara. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti