Ramos: Bez obzira na sve, ova generacija zaslužuje respekt

Razočarenje u Španiji

Ramos: Bez obzira na sve, ova generacija zaslužuje respekt

Razočarani Sergio Ramos nakon sinoćnjeg poraza i eliminacije Španije sa Mundijala u Brazilu zamolio je navijače za oprost, ali i kazao da generacija čiji je član zaslužuje maksimalan respekt zahvaljujući silmim trofejima koje je osvojila.

„Lako je tražiti neke isprike za ovakav rezultat, ali isprike su za gubitnike! Ovo su bila dva dana u kojima nas sreća nije mazila kao na prijašnjim velikim turnirima i to je to. Izvinjavamo se svim Špancima, a najviše onima koji su u vrijeme krize došli u Brazil kako bi nas bodrili. Fudbal je igra koja vam ponekad ne pruži ono što od nje očekujete,“ kazao je Ramos i dodao:

„Napuštamo turnir, iako je svaki igrač dao svoj maksimum. To nošenje ovog dresa izvlači iz svakog od nas. Moja glava ostaje uzdignuta i ponosan sam što sam živio i igrao u ovoj sjajnoj španskoj eri. Molim vas nastavite vjerovati u nas, jer ova reprezentacija zaslužuje maksimalan respekt nakon svih ovih trofejnih godina.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.