Ramos tragičar Lazija, Milan u finalu Kupa Italije

Revanš polufinala na Olimpicu

Ramos tragičar Lazija, Milan u finalu Kupa Italije

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Milana plasirali su se u finale Kupa Italije nakon što su večeras na Olimpicu savladali Lazio poslije bolje izvođenih penala u revanšu polufinala.

Utakmicu su bolje otvorili igrači Lazija koji su u prvih deset minuta izvršili veliki pritisak. Domaći su imali nekoliko sjajnih šansi da dođu u prednost na samom početku, ali Rossoneri su uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Kada su uspjeli da izdrže početni pritisak igrači Milana su dosta bolje zaigrali. Rossoneri su prijetili preko Cutronea i Susa, no ostalo je 0:0. U 36. minuti veliku šansu na drugoj strani imao je Immobile, ali je Donnarumma bio siguran.

Na početku drugog dijela Milan je mogao do prednosti. Calabria se našao sam ispred golmana domaćih, ali je Strakosha uspio da odbrani njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije prijetio je i Calhanoglu, ali nije bilo promjene rezultata.

U finišu meča su oba tima igrala nešto sigurnije i bilo je jasno da idemo u produžetke. Zicer priliku da sve riješi u ovom meču i odvede Milan u polufinale u finišu drugog produžetka imao je Nikola Kalinić koji je bio sam ispred gola Lazia, ali nije bio precizan.

Putnika u finale koji ide na megdan Juventusu saznali smo tek nakon penala. Seriju je otvorio Immobile koji je uspio savladati Donnarummu za 1:0. Naredni izvođač za Milan bio je Rodriguez koji je promašio penal, odnosno Strakosha je bio siguran. 

Ipak, Milan je ostao u igri jer je Donnarumma odbranio udarac Milinkovića-Savića. No, nakon toga ni Montolivo nije uspio savladati golmana Lazija. Tradiciju je nastavio i Leiva čiji udarac brani Donnarumma. Na 1:1 poravnao je Bonaventura, a Lazio u prednost doveo je Parolo golom za 2:1.

Borini je bio siguran i izjednačio na 2:2. U petoj seriji izvođač za Lazio bio je Anderson koji je povisio na 3:2. Bonucci je bio pod velikim pritiskom u petoj seriji, ali je hladnokrvno pogodio za 3:3. 

Odluka je pala u sedmoj seriji kada je Ramos promašio penal za Lazio, a sve u svojim rukama imao je Romagnoli koji je pogodio za 4:3 i plasman u finale Kupa Italije!

Kup Italije, revanš polufinala:

Lazio - Milan 0:0 (3:4 nakon penala)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi