Ramsey: Wales može otići na SP u Brazil

Ramsey: Wales može otići na SP u Brazil

Edmir Škorić

Kapiten velške nogometne reprezentacije, Arsenalov veznjak Aarom Ramsey, tvrdi kako njegova zemlja može izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Ramsey je ove godine imenovan kapitenom Walesa, a novinarima se obratio uoči prijateljske utakmice s Norveškom. Osvrnuo se na kvalifikacije za SP 2014 u Brazilu.

Wales će igrati u grupi sa Hrvatskom, Srbijom, Belgijom, Škotskom i Makedonijom.

"Svakako se želimo ukrcati u avion za Brazil i to nam je cilj. Imali smo dobar završetak euro-kvalifikacija, ali loše smo startali (četiri poraza). S tom formom nikada ne bismo otišli na neko takmičenje, ali nakon što nas je preuzeo selektor Gary Speed desile su se velike promjene", kaže Ramsey.

"Igrači su se prilagodili i pokazali su u drugom dijelu kvalifikacija da su sposobni za veće domete".

Wales se u svojoj povijesti samo jednom kvalificirao na veliko takmičenje. Bilo je to 1958. godine, tada su igrali na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.