Rangers samo do boda, Celtic siguran

Rangers samo do boda, Celtic siguran

Odigrano je 6 utakmica 15. kola škotske Premier lige, a najveće iznenađenje je uspjela napraviti ekipa St. Johnstona, odigravši 0:0 sa prvoplasiranim Rangersom.

Prvu utakmicu današnjeg programa su odigrale ekipe Invernessa i Celtica. Gosti su bili uspješniji, pobijedivši sa 0:2.  U prvom poluvremenu je Tansey dobio crveni karton, te je tako ostavio svoje saigrače na cjedilu. Do kraja poluvremena se nisu više tresle mreže.

Stokes je u 60. minuti načeo mrežu destkovane ekipe Invernessa. Isti igrač je donio i konačnih 0:2 u 72. minuti. Kelti su ovom pobjedom smanjili prednost Rangersa, na 10 bodova.

Rangers je na svom stadionu ugostio ekipu St. Johnstona. Gosti su uspjeli iznenaditi favoriziranog domaćina, a konačan rezultat je glasio 0:0.

Domaće pobjede su još ostvarile ekipe Dundee Uniteda i St. Mirrena. Dundee je pobijedio ekipu Heartsa, rezultatom 1:0, dok je St. Mirren slavio protiv Dunfermlinea, sa 2:1. Hibernian je odigrao 1:1, na svom stadionu protiv ekipe Kilmarnocka, dok je Aberdeen poražen od Motherwella, rezultatom 1:2.

Škotska Premier liga, 15. kolo:
Inverness - Celtic 0:2 (Stokes 60, 72)
Aberdeen - Motherwell 1:2 (Vernon 10 / Higdon 6, Daley 53)
Dundee United - Hearts 1:0 (Robertson 24)
Hibernian - Kilmarnock 1:1 (Griffiths 49 / Pascali 37)
Rangers - St. Johnstone 0:0
St. Mirren - Dunfermline 2:1 (Mclean 25, Hasselbaink 45 / Cardle 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.