Rangnick napustio Schalke

Potpuno neočekivano

Rangnick napustio Schalke

Ralf Rangnick je potpuno neočekivano napustio klupu Schalkea 04.

Rangnick je podnio ostavku pismenim putem, a kao glavni razlog za to naveo je zdravstvene razloge. Klub je prije 45 minuta sve potvrdio, a informacije kažu da je Rangnick o tome još jutros obavijestio i igrače. Danas će umjesto njega trening voditi asistenti Mark Gisdol i Seppo Eichkorn.

Rangnick (53) je preuzeo ekipu 17. marta nakon odlaska Magatha i Plavci su senzacionalno došli do polufinala Lige prvaka i osvojili su DFB Kup. U novoj sezoni je osvojen Super Kup, a ekipa se plasirala i u Evropsku ligu dok se na tabeli Bundeslige nalaze nakon šest kola na devetom mjestu sa isto toliko bodova. Tokom karijere je vodio Reutlingen, Ulm, Stuttgart, Hannover, već jednom Schalke i punih pet godina Hoffenheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.