Rangnick preuzeo Schalke
Drugi mandat u Gelsenkirchenu

Schalke ima novog trenera

Rangnick preuzeo Schalke

M. Maksimović

Bivši trener Hoffenheima Ralf Rangnick, imenovan je za novog šefa stručnog štaba Schalkea iz Gelsenkirchena.Iako je Schalke izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, uprava kluba je otpustila Felixa Magatha, a vrlo brzo je na njegovo mjesto imenovala Ralfa Rangnicka.

Pedesetdvogodišnji Rangnick napustio je Hoffenheim u januaru, a Schalke će voditi do 2014. To će biti njegov povratak u klub iz Gelsenkirchena koji je vodio i 2004./2005.Rangnick je za prvog mandata na klupi Schalkea igrao finale Kupa, dok je u prvenstvu završio na drugom mjestu.Sada je situacija drugačija, Schalke je tek deseti sa 33 boda, ima pet više od St.Paulija koji je na 16.mjestu koje vodi u play off.Osim Schalkea i Hoffenheima, Ragnick je trenirao Hannover i Stuttgart od prvoligaša, te niželigaše Ulm i Reutlingen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.