Rangnick: Trener mora imati najveću platu

Rangnick: Trener mora imati najveću platu

Adnan Beganović

Trener jesenjeg prvaka Bundeslige Hoffenheima, Ralf Rangnick, u izjavama za njemačke medije naglasio je da je on taj koji definira politiku kluba, i da niti jedan fudbaler ne smije biti plaćeniji od njega.

Rangnick u Hoffenheimu ima platu od dva milijona eura godišnje i to je najveća plata u klubu, dok od igrača prema novom ugovoru najviša primanja ima naš internacionalac Sead Salihović (1,9 miliona eura).

"Onaj koji unutar neke radne skupine ima najveću odgovornost mora imati i najveća primanja. Tako je postavljeno u Mercedesu, Siemensu i SAP-u. Tako onda mora biti i u fudbalskom klubu", kazao je Rangnick za njemačke medije.

Ova izjava Rangnicka dovela je do rasprave među bundesligaškim trenerima. Mnogi treneri su se složili sa Rangnickom i dali mu veliku podršku. Tako je, Felix Magath, trener Wolsburga naglasio da se u potpunosti slaže sa Rangnickom ali da je velika pogreška u vlasnicima klubova, jer prema njima igrač je važniji od trenera.

Da li će ove izjave Rangnicka i podrška koju je dobio od trenera ponovo aktualizirati pitanja o preplaćenosti fudbalera ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.