Ranieri: Nedostajao mi je igrač poput Tonija

Ranieri: Nedostajao mi je igrač poput Tonija

Edmir Škorić

Trener Rome Claudio Ranieri nije krio oduševljenje nakon odlične partije i pobjede protiv Genoe. Ono što ga najviše raduje svakako je Luca Toni, koji je postigao dva pogotka.

Hladnokrvno su igrači Rome dočekali Genou te ih ispratili sa tri komada. Jedan gol postigao je Perrotta, druga dva Luca Toni, italijanski napadač koji je stigao na posudbu iz minhenskog Bayerna početkom mjeseca.

"Bio mi je potreban igrač kao što je Toni. Jak je u duelima, uvijek je prisutan u prostoru. Osim toga, zabio je dva gola", kazao je Claudio Ranieri.

Romi je ovo treća pobjeda u zadnje četiri utakmice, forma Vučice je sve bolja i bolja, a ono što najviše raduje njihove navijače svakako je skok na treće mjesto, ispred torinskog Juventusa.

"Da mi je netko kazao da ćemo u ovo vrijeme biti na ovakvoj poziciji, ne bih povjerovao. U dobroj smo formi i moramo nastaviti ovako", dodaje nasljednik Luciano Spallettija.

Da je Roma sve bolja, primijetio je i trener Genoe, koji je nezadovoljan pruženom partijom njegovih igrača.

"Danas smo otkrili jednu izvanrednu momčad Rome i bili su superiorniji od nas u svakom pogledu", istakao je Gian Peiro Gasperini, čija je momčad trenutno dvanaesta u ukupnom poretku Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije