Ranjeni Šveđani protiv Gordog Albiona

Ukrajina - Francuska, Švedska - Engleska

Ranjeni Šveđani protiv Gordog Albiona

A. Haznadarević

Drugo kolo u Grupi D nam donosi mečeve između jednog od domaćina ovogodišnjeg Eura reprezentacije Ukrajine i selekcije Francuza, te drugi susret u kojem će snage odmjeriti reprezentacije Švedske i Engleske. 

Ukrajina Francuska

Domaćini su u velikom stilu otvoritli svoj nastup na Evropskom prvenstvu, pobjedivši favorizovane Šveđane rezultatom 2:1. Junak utakmice je bio veliki Andrej Ševčenko koji je sa dva pogotka donio tri boda svojoj reprezentaciji.

Takav rezultat je nakon prvog kola Ukrajince postavio na prvo mjesto tabele u grupi D, te će predstavljati veliki problem reprezentacijama koje su već vidjele domaćine na posljednjem mjestu tabele, ne očekujući onako dobar nastup protiv selekcije Švedske.

Francuzi su u derbiju prvog kola grupe D izvukli bod, odigravši 1:1 sa svojim velikim favoritima reprezentacijom Engleske. Strijelci su bili igrači Manchester Cityja, Lescot i Nasri koji su ovaj put stajali jedan nasuprot drugog.

Ovakav rasplet događaja u prvom kolu, najviše odgovara Ukrajincima, koji bi u slućaju osvajanja nova tri boda već bili u drugom krugu takmičenja što je svakako ogroman motiv, no ipak treba se prisjetiti da igraju protiv Francuza koji su veliki favoriti, iako će Ševčenko i društvo igrati pred svojim navijačima.

Za reprezentaciju Francuske svaki rezultat osim pobjede bi bio nezadovoljavajući, jer u svakom drugom slučaju, prolazak u nokaut fazu bi morali tražiti u posljednjem kolu protiv neugodnih Šveđana, što ne bi bilo ni malo ugodno.

Vjerovatni sastavi:

Ukrajina:
Pyatov, Husyev, Khacheridi, Mykhalyk, Selin, Tymoschchuck, Rotan, Nazarenko, Konoplyanka, Yarmolenko, Voronin.

Francuska:
Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Evra, Cabaye, M'Vila, Malouda, Nasri, Benzema, Ribery.

Utakmica između reprezentacija Ukrajine i Francuske igrat će se sa početkom u 18 sati.

Švedska Engleska

Šveđani su loše odigrali prvo kolo, te je poraz rezultatom 2:1 od reprezentacije Ukrajine ono čemu su se najmanje nadali. Glavna snaga švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović je bio strijelac jedinog pogotka za Šveđane, što je ipak bilo nedovoljno za osvajanje bodova, iako tako nije izgledalo, no bljesak starog majstora Andreja Ševčenka je njihovim protivnicima obezbijedio sva tri boda.

S druge strane Englezi su sa jednim bodom koji im je donio Lescot pogotkom u prvom meču protiv selekcije Francuske, u nešto boljoj poziciji, no i njima će trebati barem jedna pobjeda do kraja grupne faze, kako bi mogli nastaviti takmičenje.

Nakon prvog kola Šveđani su definitivno u najtežoj situaciji, kako i sam Zlatan Ibrahimović kaže, Ukrajinu su jednostavno morali pobijediti jer sada ako žele proći grupnu fazu, morat će iz mečeva sa Engleskom i Francuskom izaći sa minimalno četiri boda, što će biti strašno težak zadatak za momčad Erika Hamrena.

Englezi također žele pobjedu u ovom susretu, kako bi opuštenije mogli ući u posljednje kolo i duel sa domaćinima.

Vjerovatni sastavi:

Švedska:
Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, Martin Olsson, Svensson, Kallstrom, Larsson, Ibrahimovic, Toivonen, Elmander.

Engleska:
Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Gerrard, Parker, Oxlade-Chamberlain, Young, Welbeck.

Meč između momčadi Švedske i Engleske možete gledati sa početkom u 20 sati i 45 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.