Strašne scene: Na utakmici prvenstva Albanije preminuo igrač koji se povezivao s dolaskom u BiH!

Doživio je srčani udar

Strašne scene: Na utakmici prvenstva Albanije preminuo igrač koji se povezivao s dolaskom u BiH!

Eldar Ganibegović

Svjedoci smo da se posljednjih nekoliko godina često dešavaju kolabiranja igrača na utakmicama. Nažalost, neki se završe tragično, a upravo tako se završio današnji slučaj u Albaniji.

Prekinuta je utakmica 13. kola albanske Superlige između Egnatije i Partizanija. Razlog je strašan - smrt fudbalera domaćeg tima.

Igrala se 25. minuta kada se Raphael Dwamena samo srušio na teren. Ljekarska ekipa je brzo reagovala, ali nažalost pomoći nije bilo.

[twitter]https://twitter.com/klaudiondreca7/status/1723351200043581897[/twitter]

Fudbaler iz Gane je i ranije imao srčanih problema, a danas je preminuo u dobi od 28 godina. 

Oglasi

Prošlog ljeta se ovaj fudbaler povezivao s dolaskom u Tuzla City, no na kraju je otišao u BSC Old Boys u Švicarsku, gdje se zadržao pola godine prije no što je početkom 2023. godine stigao u Egnatiju.

U karijeri je još igrao za Ultimate Soccer Academy u Nigeriji, RB Ghanu, Liefering, Austriju Lustenau, Zurich, Levante, Zaragozu i Vejle.

Zanimljivo, kada je iz Levantea bio na posudbi u Zaragozi bio je odsutan zbog srčanih problema, a tada se kao njegova zamjena pominjao Kenan Kodro na kojeg se nije računalo u Athletic Bilbaou.

Prije nekoliko dana kolabirao Bas Dost

Godine 2021. sportska javnost zanijemila je nakon što se na utakmici Evropskog prvenstva između Danske i Finske na teren srušio Eriksen, a prije nekoliko dana je sličan slučaj bio s još jednim poznatim igračem.

Bas Dost se u 90. minuti utakmica AZ Alkmaara i NEC Nijmegena iznenada srušio na teren nakon jednog sprinta, no srećom u njegovom slučaju reanimacija je bila uspješna.

Pitanje je da li će nastaviti fudbalsku karijeru, a otkriveno je šta je uzrokovalo pad na teren u njegovom slučaju. 

Top Komentari

BAJSJECAR1977
fajzr efekt
3 1
BAJSJECAR1977
Sponzor događaja....fajzr
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi