Rapid iz Bukurešta ide u stečaj

Zbog velikih dugova

Rapid iz Bukurešta ide u stečaj

E. Škorić

Rumunski noogmetni velikan Rapid iz Bukurešta podnio je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nagomilanih dugova.

Prošle sezone je Rapid igrao u finalu rumunskog Kupa i prethodnih godina je imao velike troškove. Igračima klub sada duguje plate za nekoliko mjeseci.

 

Već neko vrijeme su pod blokadom UEFA zbog neizmirenih finansijskih obaveza i sada se klub odlučio na stečajni postupak.

 

"Tačno je da je pokrenuta procedura, jer samo tako možemo da spasimo klub. Učinićemo sve što je u našoj moći da Rapid nastavi da funkcioniše", kazao je novinarima u Bukureštu većinski vlasnik dionica Rapida George Kopoš. 

 

Zbog toga bi klub mogao da budei zbačen u amatersku ligu u Rumuniji. Sa slični problemom bori se čak sedam od 18 klubova iz Prve rumunske lige, uključujuć i Cluj koji igra u Ligi prvaka.

 

Rapid je sa tri domaće titule i 13 kupova jedan od najtrofejnijih rumunskih klubova.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.